W jednym z jesiennym tygodni rozmawialiśmy o tym, jak ludzie przygotowują się do zimy, co znaczy robić zapasy na zimę, jakie przetwory można zrobić z warzyw, a jakie z owoców. Dzieci poznały pojęcia: spiżarnia, suszarka, pasteryzacja. Przedszkolaki wykonały szaszłyki owocowe, sałatkę warzywną oraz kompoty na zimę.
Powiązane posty
Flaga Polski w „Żabkach”
Dzień dobry. 2 maja obchodzimy Dzień Flagi Rzeczypospolitej Polskiej. Proponujemy dzieciom wykonanie pracy plastycznej "Flaga Polski": https://www.youtube.com/watch?v=qhZ-hmgCFEE Dla chętnych dzieci...
Czytaj DalejRekrutacja II Etap
UWAGA RODZICE!!! ZAKOŃCZYŁ SIĘ PIERWSZY ETAP REKRUTACJI NA ROK SZKOLNY 2020/2021. RODZICE DZIECI PRZYJĘTYCH DO PRZEDSZKOLA OD 1 WRZEŚNIA 2020...
Czytaj Dalej